Hyr Folkdräkt

Det krävs ingen folkdräkt för att börja dansa folkdans men oftast för att delta i de uppvisningar som laget ger. När du är så van att du kan delta i en uppvisning kan du utan kostnad låna dräkt ur lagets dräktförråd. Du får dock endast ha den över uppvisningen. Önskar du ha dräkten hemma och till lagets fester och resor så betalar du årshyra. Hyran är 300 kr. Se länken nertill. Observera att denna låga hyra endast gäller lagets medlemmar.

 

Om du inte är medlem i laget kan du hyra en dräkt till något speciellt tillfälle; kanske representation vid ett utländskt besök, en kyrklig högtid eller en familjehögtid. Hör av dej till dräktförvalterskan om du vill veta mer. Det kostar 700 kr för en månads hyrestid. Vill du hyra på längre tid så kostar det därefter 200 kr per månad.

 

Vår hemsida är under uppbyggnad och här kommer så småningom ett bildgalleri som visar våra dräkter. Normalt klarar vi storlek dam 32-52 och herr 46-58. Naturligtvis så är urvalet i varje storlek begränsat men det brukar ordna sig.

 

Vi har ett fåtal barndräkter samt en brudhätta från Luggude härad att hyra ut.


Hör gärna av dej i god tid.

 

Vill du sy folkdräkt och behöver råd om vilken du ska välja och tips om var du får tag i material? eller har du kommit en bit på väg och vill ha hjälp att läsa beskrivningar, förstå mönster eller helt enkelt ha lite stöd? Ja då är du välkommen på vår systuga, normalt en lördag per månad kl 9-12. Detta är en medlemsservice och du ska vara medlem eller vilja bli det. Hör av dej om du vill veta mer.


Kontakta dräktförvalterskan (se under "kontakt")

Dräktbilder dam st 36-38Dräkthyra

Dräktregler för medlemmar

Dräktregler för externa kunder

Instruktion för håruppsättning, linda upp eget hår till krans (text och bild)

Videoinstruktion för håruppsättning, linda upp eget hår till krans om du har långt hår

Videoinstruktion för håruppsättning, linda upp eget hår till krans om du har kort hår

Tvättråd